Parhaan yhdistelylainan metsästys.

Tunnista paras laina vertailu sivustoja

Monet erilaiset yritykset ja sivustot mainostavat yhdistelylainoja. Mainosten perusteella on kuitenkin vaikea saada tarkempaa tietoa siitä, mikä on juuri omaan tilanteeseen paras vaihtoehto.

Olen tähän kirjoitukseen koonnut lisätietoja eri vaihtoehdoista vertailla yhdistelylainoja ja niiden hyvistä ja huonoista puolista

  1. Yhdistelylainan hakeminen suoraan pankista tai rahoitusyhtiöstä

Lähes kaikki rahoitusyhtiöt tarjoavat myös yhdistelylainoja ja lainan hakeminen onnistuu suoraan rahoitusyhtiön nettisivuilta. Ennen lainahakemuksen jättämistä pitäisi kuitenkin selvittää rahoitusyhtiön sivuilta lainan kustannukset, laina-aika ja muut lainan ehdot. Useamman yrityksen vertailu tällä tavoin vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä.

2. Vertailusivuston kautta

Netissä on runsaasti erilaisia vertailusivustoja, joille on koottu lisätietoja eri luottoyritysten lainoista. Jotkut sivustot esittävät myös arvion lainan kuukausierästä ja muista lainan ehdoista. Tällainen listaus toki helpottaa lainojen vertailua, mutta siinä on myös muutamia ongelmia. Ensinnäkin kannattaa varmistua, että sivustolla on listattu riittävä määrä eri vaihtoehtoja. Jos listalla näkyy vain 4-5 luottoyritystä, vertailun otos ei ole riittävän kattava. Tällöin monet potentiaaliset yritykset eivät ole vertailussa mukana. Toisaalta luottoyritysten vertailusivustoilla ilmoittavat korot ovat yleensä minimikorkoja, joita tarjotaan vain osalle asiakkaista. Vertailu ei myöskään ota kantaa siihen, onko yksittäinen rahoitusyhtiö valmis myöntämään lainaa juuri sinulle. Tämä selviää vasta, kun olet jättänyt lainahakemuksen.

3. Lainapalvelun avulla

Lainapalvelut (toiselta nimeltä välityspalvelut) pyrkivät löytämään jokaiselle asiakkaalle juuri heille parhaiten sopivan lainan. Lainapalvelut eivät siis käytä hintalistoja tai vastaavia, vaan pyytävät asiakkaalle lainatarjoukset suoraan palvelussa mukana olevilta luottoyrityksiltä. Asiakkaan ei tarvitse itse olla yhteydessä lainayrityksiin, vaan lainapalvelu pyytää lainatarjoukset asiakkaan tekemän lainahakemuksen avulla. Näin asiakas saa kerralla tiedot siitä, millä ehdoilla juuri hänen on mahdollista saada lainaa palvelussa mukana olevilta yrityksiltä. Aivan kuten vertailusivustojenkin kohdalla, kannattaa lainapalvelua valitessa kiinnittää huomiota palvelussa mukana olevien yritysten määrään. Saatujen tarjousten määrä ja laatu on riippuvainen kumppaniyritysten määrästä. Tällä hetkellä laajin valikoima kumppaneita on etua.fi lainapalvelulla (yhteensä 18 pankkia ja rahoitusyhtiötä)

Toivottavasti näiden ohjeiden avulla löydät helposti sinulle sopivan yhdistelylainan. Seuraavassa artikkelissa annan vinkkejä lainatarjousten vertailuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *