Edullisin yhdistelylaina

Lainojen yhdistäminen tuo usein huomattavia säästöjä. Yksittäisten pienempien lainojen laskutuspalkkiot ja erilaiset tilinhoitomaksut jäävät pois. Pelkästään näistä kuluista tulee jopa useiden satojen eurojen säästöt vuodessa. Yhdistelylainan korko on myös yleensä selvästi alhaisempi kuin pienempien kulutusluottojen.

Yhdistelylainaa voi hakea useilta eri yrityksiltä, mutta mistä löydät edullisimman lainan?

Suomen lainamarkkinoille on viime vuosina tullut useita uusia yrityksiä, jotka tarjoavat vakuudettomia lainoja ja yhdistelylainoja kilpailukykyisellä korolla. Monet näistä yrityksistä ovat norjalaisia pankkeja, jotka toimivat useissa Pohjoismaissa ja tarjoavat myös kilpailukykyisiä talletuskorkoja.

Vielä muutama vuosi sitten lainamarkkinoiden kilpailutilanne Suomessa on toisenlainen. Silloin edullisempia alle 10% korolla olevia lainoja tarjosivat pääasiassa perinteiset Suomessa toimivat pankit kuten Nordea, Osuuspankit ja Danske. Lainan hakeminen edellytti yleensä kyseisen pankin asiakkuutta ja lainahakemusten käsittely vei useita päiviä. Lainan nostaminen saattoi edellyttää käyntiä pankin konttorissa, jossa lainadokumentit allekirjoitettiin.

Nykyisin tilanne on täysin erilainen. Perinteisten pankkien kanssa kilpailee useita vain netissä toimivia pankkeja, joiden lainaehdot ovat todella kilpailukykyiset. Esimerkiksi Bigbank mainostaa lainakorkojen olevan edullisimmillaan alle 5 %. Myös norjalaiset pankit Monobank ja Instabank tarjoavat lainoja selvästi alle 10 % korolla.

Koron lisäksi asiakkaan kannattaa kiinnittää huomiota myös muihin yhdistelylainan kuluihin. Lainan nostopalkkio tai avausmaksu saattaa nousta useisiin satoihin euroihin. Paras tapa vertailla eri vaihtoehtoja on tarkastella lainojen todellisia vuosikorkoja. Todellinen vuosikorko huomioi kaikki lainasta aiheutuvat maksut ja kulut ja antaa näin kokonaisvaltaisen tiedon yhdistelylainan hinnasta.

Lainan lopullinen korko määräytyy asiakaskohtaisesti, joten yhtä aina kaikille asiakkaille edullisinta pankkia on nykytilanteessa mahdoton nimetä. Lisäksi pankeilla on aikaisempaa useammin erilaisia kampanjoita, joiden aikana hintoja alennetaan esimerkiksi avausmaksun osalta. Näistä seikoista johtuen lainatarjouksia kannattaa aina myös yhdistelylainaa varten pyytää useilta yrityksiltä. Muutaman prosentin ero lainan koroissa tuo huomattavia säästöjä koko laina-aikana.

Kun seuraavan kerran harkitset lainojen yhdistämistä, tee järkevä päätös ja pyydä lainatarjoukset useilta pankeilta yhdellä helpolla hakemuksella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *