Lainaa veronpalautusta vastaan?

Vuoden 2017 veronpalautukset maksetaan tileille tiistaina 11.12. Jotta veronpalautuksen saa heti käyttöönsä, pitää verottajalle ilmoittaa tilinumero palautuksen maksua varten. Verottajan tiedossa tällä hetkellä olevan tilinumeron voi tarkistaa esitäytetystä veroilmoituksesta tai verotuspäätöksestä.

Mikäli tilinumero puuttuu tai siihen haluaa tehdä muutoksia, onnistuu se nopeiten Omavero-nettipalvelussa. Yleensä tilinumeron muutos on ilmoitettava sähköisesti vähintään kaksi viikkoa ennen veronpalautusten maksua, jotta uusi tilinumero ehditään huomioida jo tässä veronpalautuksessa.

Miten kannattaa toimia, jos haluaa veronpalautuksen käyttöön jo ennakkoon? Netistä löytyy edelleen palveluita, jotka tarjoavat rahaa veronpalautusta vastaan. Tosiasiassa nämäkin palvelut ovat lainapalveluita, jotka myöntävät asiakkaalle määräajaksi lainan. Tarjottu lainasumma riippuu veronpalautuksen määrästä ja lainan kulu on jokin kiinteä prosenttiosuus lainasummasta.  Vaikka tällainen kiinteähintainen laina saattaa vaikuttaa houkuttelevalta, kannattaa vielä vertailla myös muita vaihtoehtoja.

Ihan ensimmäiseksi kannattaa miettiä mihin tarkoitukseen ja kuinka paljon lainaa tarvitsee.  Lainaa ei kannatta hakea enempää kuin sillä hetkellä tarvitsee eikä lainan lyhennykset saa muodostua liian suuriksi suhteessa käytettävissä oleviin tuloihin. Seuraavaksi kannattaa laskea itselle sopiva lainan kuukausierä. Kuukausieräään vaikuttaa laina-aika, lainan korko ja muut lainan kustannukset kuten tilinhoitopalkkio. Sopivan kuukausierän voit laskea kätevällä lainalaskurilla.

Kun lainasumma ja itselle sopiva laina-aika on selvillä, kannattaa vielä vertailla eri pankkien ja rahoituslaitosten korkoja. Edullisimman ja kalleimman vaihtoehdon välillä voi olla merkittäviä eroja ja kilpailuttamalla säästät jopa satoja euroja vuodessa. Lainan kilpailutus hoituu kätevästi yhdellä nettihakemuksella.

Lopuksi vielä muutama vinkki lyhytaikaisen lainan ottamisesta. Yleensä pankit tarjoavat minimissään yhden vuoden laina-aikaa. Lain mukaan lainan voi kuitenkin maksaa nopeammin takaisin. Voit myös tehdä yhden tai useamman ylimääräisen lyhennyksen laina-aikana. Voit siis ottaa lainan marraskuussa vuoden maksuajalla ja maksaa lainan osittain tai kokonaan pois veronpalautuksilla. Kilpailuttamalla pankit ja rahoituslaitokset löydät varmasti edullisen lainan juuri sinulle sopivalla kuukausierällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *