Onnistuuko lainojen yhdistely, jos hakijalla on maksuhäiriömerkintä.

säästöpossu
Lainojen yhdistelyyn liittyen tulee toistuvasti kyselyitä ihmisiltä, joilla on maksuhäiriömerkintä. Usein velka on siirtynyt ulosottoon ja sitä lyhennetään ulosoton periaatteiden mukaan. Ulosoton määrä vaihtelee, mutta tavallisesti sen suuruus on kolmasosa velallisen nettopalkasta.

Lainojen yhdistely edellyttää lähes aina, että hakijan luottotiedot ovat kunnossa eikä saatavia ole mennyt perintään. Hakijan luottotiedot tarkistetaan ennen yhdistelylainapäätöstä ja merkintä aiheuttaa lainahakemuksen hylkääntymisen. Yhdistelylainaa kannattaakin hakea hyvissä ajoin eikä odottaa niin pitkään, että lainalyhennysten kanssa tulee vaikeuksia. Lainojen yhdistelyn ja kilpailutuksen voi hoitaa kätevästi yhdellä nettihakemuksella. Ja koska lainatarjousten pyytäminen ei sido mitenkään, voit kilpailuttaa lainoja vaikka useamman kerran vuodessa.

Maksuhäiriömerkintä ei kuitenkaan aina estä yhdistelylainan saamista. Mikäli hakijalla on omaisuutta, jota voidaan käyttää lainan vakuutena, on mahdollista neuvotella lainasta oman pankin kanssa. Lainan vakuutena voi olla esimerkiksi asunto-osake, kiinteistö, osakkeita tai muuta varallisuutta. Toisen henkilön antama takaus ei useinkaan tässä tilanteessa riitä lainan saamiseen, vaan pankki edellyttää vakuutta, joka voidaan tarvittaessa realisoida.

Myös Takuusäätiön kautta on mahdollista saada yhdistelylaina, vaikka hakijalla onkin maksuhäiriömerkintä. Takuusäätiö kuitenkin edellyttää, että maksuhäiriömerkintöjen määrä on pieni, eikä uusia merkintöjä ole enää viime aikoina tullut. Tarkemmat tiedot löytyvät Takuusäätiön nettisivuilta.

Yhdistelylainat on tarkoitettu hakijoille, jotka haluavat helpottaa oman talouden hallintaa ja alentaa lainakuluja. Mikäli hakijalle on kertynyt liikaa velkaa suhteessa maksukykyyn, ei lainojen yhdistelystä ole useinkaan enää apua. Omaa taloutta kannaakin seurata säännöllisesti ja tarvittaessa pyytää ulkopuolista apua esimerkiksi oman kunnan talousneuvonnasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *