Miten maksaa luottokorttivelat ja pikavipit kerralla pois?

 

shutterstock_103143620

Kesän aikana rahaa kuluu normaalia enemmän ja esimerkiksi ulkomaan matkoilla on kätevää käyttää luottokorttia ostosten tekemiseen. Tilapäiseen rahan tarpeeseen tulee helposti otettua pieni pikavippi, jonka korot ovat kuitenkin yleensä melko korkeat.

Monelle tuleekin ikävänä yllätyksenä se, kuinka suureksi erilaisten lainojen, vippien ja luottokorttilaskujen lyhennyssumma kuukaudessa nousee. Loman jälkeen omaa rahankäyttöä kannattaa tarkkailla erityisen huolella, jottei menot kasva pysyvästi käytössä olevia tuloja suuremmaksi.

Lainojen kuukausimaksuja kannattaa aina pienentää yhdistämällä ne yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Samalla voi myös maksaa luottokorttien saldot pois ja näin helpottaa oman talouden hallintaa. Lainojen yhdistämisen jälkeen sinulle tulee vain yksi lasku, joten lainakustannusten ennakointi helpottuu eikä sinun tarvitse enää muistaa useita eräpäiviä.

Lainojen yhdistely kannattaa aloittaa laskemalla nykyisten lainojen ja luottokorttivelkojen määrä ja kuukausierien suuruus. Jokaisesta lainasta peritään koron lisäksi myös muita kuluja kuten tilinhoitomaksuja. Lainoja yhdistämällä nämä erilaiset lisäkulut vähenevät ja jo pelkästään tämä tuo useiden kymppien säästön joka kuukausi. Yhdistelylainan korot ovat yleensä selvästi edullisemmat kuin pikavippien, joten parhaimmillaan säästöä voi kertyä jopa yli 500€ kuukaudessa.

Aloita lainojen yhdistely ja laske säästösi yhdistelylaskimella.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *