Yhdistelylaina ja yhteishakija

Yhdistelylainaa haetaan nykyisten lainojen poismaksamiseen. Yhdistelylaina voi olla suurempi, samansuuruinen tai pienempi kuin hakijan nykyiset lainat. Yhdistelylainalla voi siis maksaa pois kaikki tai vain osan nykyisistä lainoista. Jos haet yhdistelylainaa suuremmalle summalle kuin nykyiset lainat, jää ylimenevä osuus yhdistelylainasta hakijan omaan käyttöön.

Yhdistelylainahakemuksessa kysytään pitkälti samoja asioita kuin muissakin lainahakemuksissa. Hakijan yhteystiedot, tulo- ja velkatiedot sekä tiedot hakijan työtilanteesta ja asumismuodosta. Usein lainahakemuksella kysytään myös yhteishakijasta eli rinnakkaishakijasta. Yhteishakijalla tarkoitetaan toista hakijaa, joka hakee lainaa yhdessä päähakijan kanssa. Yhteishakija vastaa lainan lyhennyksistä samaan tapaan kuin hakemuksen päähakija. Molemmat hakijat ovat siis yhdessä vastuussa yhdistelylainan hoitamisesta. Yleensä yhteishakijan tulee olla päähakijan kanssa samassa taloudessa asuva avo- tai aviopuoliso. Toisena hakijana ei voi siis olla hakijan muut sukulaiset kuten vanhemmat, lapset tai sisarukset.

Yhteishakija parantaa mahdollisuuksia saada varsinkin isompia yhdistelylainoja. Ennen lainahakemuksen täyttämistä kannattaakin miettiä, onko hakemukseen mahdollista liittää toinen hakija. Yhteishakijan kanssa on hyvä yhdessä vielä miettiä lainan tarvetta ja arvioida sopivaa maksuerää lainalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *