Näin lainojen yhdistely käytännössä toimii.

Monia ihmisiä on askarruttanut lainojen yhdistäminen ja erityisesti miten nykyiset lainat maksetaan käytännössä pois. Jokaisen lainojen yhdistämistä harkitsevan kannattaa lukea tämä kirjoitus aiheesta.

Ihan ensimmäiseksi yhdistelylainaa hakevan asiakkaan kannattaa selvittää nykyisten lainojen määrä ja niihin kuukaudessa käytettävä rahamäärä. Helpoiten asia selviää kokoamalla lainatiedot viimeisimmistä laskuista.

Mieti, haluatko yhdistää kaikki nykyiset lainat vai vain osan niistä. Joidenkin lainojen ehdot saattavat olla sellaiset, ettei niiden yhdistäminen on järkevää. Lainan korko saattaa olla niin edullinen, ettei korvaaminen yhdistelylainalla kannata. Joskus harvoin lainan takaisinmaksua on lainasopimuksessa rajoitettu, mutta tämä ei ole kovin tavallista.

Hae yhdistelylainaa. Täytä hakemus netissä ja jää odottamaan lainatarjouksia.

Kun saat lainatarjouksia, tutustu niihin huolellisesti. Vertaile lainojen korkoja ja muita kustannuksia ja valitse niistä parhaiten tarpeitasi vastaava yhdistelylaina.

Ennen lainan nostamista sinua pyydetään vielä toimittamaan liitetietoja. Yleensä lainayritykset haluavat varmistaa tulotiedot esimerkiksi palkkakuitista tai eläkepäätöksestä. Samalla saatetaan kysytään vielä tarkemmin nykyisistä lainoista. Niiden takaisinmaksukäytäntö vaihtelee hieman eri yhtiöiden välillä. Osa lainayrityksistä pyytää lainanhakijalta tarkat tiedot kaikista yhdistettävistä lainoista ja maksaa ne asiakkaan puolesta pois. Kaikki yritykset eivät kuitenkaan toimi näin, vaan osa pankeista ja rahoitusyhtiöistä maksaa uuden yhdistelylainan suoraan asiakkaan tilille. Asiakas huolehtii itse nykyisten lainojen maksamisesta pois.

Riippumatta siitä, millainen lainojen takaisinmaksutapa on, sinun kannattaa yhdistää kalliit pikavipit ja muut pienemmät lainat. Säästöä voi kertyä satoja euroja kuukaudessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *