Mistä eri paikoista yhdistelylainaa voi hakea?

Useat eri yritykset mainostavat tarjoavansa yhdistelylainoja, joilla asiakas voi maksaa nykyiset pienemmät lainat pois. Eri vaihtoehtojen vertailu ei välttämättä ole helppoa, joten kokosimme tähän artikkeliin muutamia tärkeimpiä asioita lainanhakijan avuksi.

  1. Yhdistelylainaa pankista. Monet suomalaiset pankit tarjoavat myös kulutusluottoja, joilla voi maksaa nykyiset lainat pois.  Lainaa voi hakea suoraan valitsemastasi pankista. Pankki yleensä edellyttää, että asiakkaalla on jo tili kyseisessä pankissa. Hakemuksen voi jättää netissä, mutta yleensä vaaditaan kyseisen pankin nettipankkitunnukset.
  2. Yhdistelylainaa rahoitusyhtiöstä. Useimmat rahoitusyhtiöt myöntävät lainaa nykyisten lainojen yhdistelyä varten. Tämä käy kätevästi suoraan nettihakemuksella, jonka käsittely vie nopeimmillaan vain muutaman minuutin. Alustavan tarjouksen jälkeen lainayritys pyytää yleensä liitteitä, kuten todistuksen tuloista tai yksityiskohtaisen erittelyn nykyisistä lainoista. Tekemällä lainahakemuksen suoraan valitsemaasi yritykseen, et voi kuitenkaan helposti vertaille eri vaihtoehtoja. Nykyisin monet lainayritykset tekevät myös asiakaskohtaisia lainatarjouksia eikä lainakustannuksia voi selvittää etukäteen tarkasti.
  3. Yhdistelylainaa lainapalvelun kautta. Lainatarjouksia yhdistelylainasta voi pyytää myös lainapalvelun kautta. Yhdellä helpolla nettihakemuksella tavoitat useita pankkeja ja rahoitusyhtiöitä kerralla. Näin hakija voi vertailla eri yritysten tarjouksia ja valita itselleen parhaimman lainan helposti.
  4. Takuusäätiön takaama laina. Takuusäätiö ei myönnä itse lainoja, vaan myöntää takauksia pankista nostettaviin järjestelylainoihin. Takaus on tarkoitettu ennalta arvaamattomasta syystä velkakriisiin joutuneille. Jotta voit saada takauksen, pitää elämäntilanteesi olla vakiintunut ja velkaantumisen syyt on oltava hallinnassa tai poistuneet kokonaan. Takauksen voit saada tavallisesti vain kerran. Takuusäätiön käsittely vie kuitenkin jonkin verran aikaa ja jonotusaika palveluun on muutamia kuukausia. Takuusäätiön takauksen yhteydessä asiakkaalta edellytetään myös TK -merkinnän tekemistä. Merkinnän tarkoituksena on ehkäistä lisävelkaantuminen. Merkintä säilyy luottotiedoissa kaksi vuotta kerrallaan.

Nykyisten lainojen yhdistäminen kannattaa yleensä aina. Hakijan on hyvä miettiä eri vaihtoehtoja ja vertailla hintoja ennen lopullista päätöstä. Lainaa ei kuitenkaan kannata nostaa enempää kuin oma maksukyky sallii. Mikäli laina-asioista on kysyttävää, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme. Myös kunnalliset velkaneuvojat antavat maksutta lainoihin liittyvää opastusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *