Kulukuria syksyyn

Kesän lomakausi alkaa olla lopuillaan ja syksyn alkuun on enää muutama päivä. Kesäloman aikana rahaa kuluu monella normaalia enemmän. Lomamatkat, kesän tapahtumat, alennusmyynnit ja monet muut asiat tuovat pienempia ja vähän isompiakin menoja. Syksyn tullen on syytä pysähtyä hetkeksi ja karsia turhia kuluja pois.

Suoratoistopalvelut

Kannattaa varmistaa mitä kaikkia palveluita sinulla on käytössä ja onko kaikille niille palveluille edelleen tarvetta. Joskus palveluita tulee hankittua ilmaisen kokeilujakson takia, mutta palvelua ei tule juurikaan käytettyä. Tällaiset ylimääräiset vähälle käytölle jäävät palvelut voivat viedä vuodessa satoja euroja.

Vakuutukset

Aika ajoin myös vakuutukset kannattaa tarkistaa ja turhat vakuutukset perua pois. Esimerkiksi luottokortteihin saattaa sisältyä matkavakuutus, joka korvaa luottokortilla maksettujen matkojen aikana käyneitä vahinkoja. Myös tapaturvavakuutus saattaa sisältyä joiden järjestöjen tai urheiluseurojen jäsenmaksuun, jolloin erillinen vakuutus on tarpeeton.

Luottokortit

Luottokortteja tarjotaan monesta eri yrityksestä. Pankkien lisäksi kauppaketjut ja lentoyhtiöt tarjoavat asiakkailleen omia luottokorttejaan. Turhista korteista kannattaa kuitenkin perua pois, sillä useimpiin luottokortteihin liittyy vuosimaksu. Turhista vuosimaksuista kertyy helposti pari kolme sataa euroa maksettavaa joka vuosi. Yleisesti kuitenkin suositellaan, että varsinkin ulkomaille lähdettäessä olisi mukana enemmän kuin yksi luottokortti. Näin yhden kortin katoaminen tai hajoaminen ei vaikeuta ulkomailla liikkumiseen.

Lainat

Erilaisia lainoja on markkinoilla lukuisia: asuntolaina, autolaina, remonttilaina, osamaksu, kulutusluotto ja monet muut lainat kannattaa aika ajoin kilpailuttaa. Mikäli vuosien saatossa on päässyt kertymään useita pienempiä lainoja, kannattaa kokeilla lainojen yhdistämistä. Lainojen yhdistäminen karsii päällekäisiä tilinhoitomaksuja ja laskutuspalkkioita. Yleensä isommalle lainasummalle saa myös edullisemman lainakoron ja pidemmän maksuajan. Parhaimmillaan säästöt voivat olla useita satoja euroja kuukaudessa.

Oman talouden seuranta ja säästöjen löytäminen ei vaadi kovin paljon aikaa. Pienillä yksittäisillä päätöksillä saatat säästää sievoisen summan vuodessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *