Luottokorttivelkojen yhdistäminen

Monilla meistä on lompakossa vähintään yksi luottokortti. Luottokortteja tarjoavat asiakkailleen monenlaiset yritykset: pankit, lentoyhtiöt, kauppaketjut. Usein kortteihin on maksuominaisuuksien lisäksi liitetty myös lisäpalveluita kuten vakuutus, palkinto-ohjelma tai muita etuja.

Luottokortteja on siis paljon tarjolla ja niiden käyttö vaivatonta. Mikäli käytät useita kortteja säännöllisesti ja hyödynnät korttien luotto-ominaisuutta, lainojen kuukausimaksut saattavat nousta yllättävän suureksi. Tällöin kannattaa harkita luottokorttivelkojen yhdistämistä.

Luottokorttivelkojen kustannuksia ovat lainan korko, tilinhoitomaksu sekä muut mahdolliset kulut. Useamman kortin käytöstä aiheutuu useita tilinhoitomaksuja, jotka saattavat vuodessa olla satoja euroja. Yhdistämällä luottokorttivelat yhdeksi lainaksi vältyt ylimääräisten maksujen maksamiselta.

Luottokorttilainojen lyhennykset määräytyvät yleensä käytössä olevan lainamäärän perusteella ja lyhennyksen määrä on aina tietty prosenttiosuus lainasaldosta. Tämän johdosto luottokorttivelan lyhennys pienenee joka kuukausi, olettaen ettei kortilla tehdä uusia ostoksia.

Yhdistelylainan lyhennys pysyy koko laina-ajan samana, jolloin kustannusten arviointi on helppoa eikä ikäviä yllätyksiä pääse syntymään. Yhdistelylainaa voi hakea myös pidemmällä laina-ajalla, jolloin kuukausierän voi sovittaa paremmin omaan talouteen sovivaksi. Yhdistelylainaa haettaessa kannattaa pyytää lainatarjoukset useammalta yritykseltä ja vertailla lainan korkoa ja muita ehtoja. Näin varmistat, että saat velkojen yhditämisestä parhaan mahdollisen hyödyn. Jos tarvitset hieman lisälainaa yhdisteltävien luottokorttivelkojen lisäksi, niin voit hakea suurempaa lainaa ja käyttää osan lainasta eri käyttötarkoitukseen. Kannattaa kuitenkin aina huomioida oma maksukyky ja varautua myös yllättäviin kuluihin. Näin oma talous säilyy tasapainossa.

Tutustu yhdistelylainapalveluumme täällä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *