Vinkkejä talouden tasapainottamiseen.

 

Etua lainavertailu

Kesällä useimmilla meistä on mahdollisuus pitää lomaa ja levähtää pitkän työputken jälkeen. Loma-aikana rahaa kuluu helposti normaalia arkea enemmän ja tästä saattaa koitua ylimääräistä stressiä. Tässä muutamia vinkkejä kesän ajaksi:

  1. Harkitse ja vertaa ennen kuin ostat

Loma-aikana monilla yrityksillä on erilaisia kesätarjouksia, joihin kannattaa tutustua. Useat tapahtumat ja matkailukohteet tarjoavat alennuksia ennakkoon tehdyistä ostoksista. Tarkemmat tiedot löydät kyseisten yritysten nettisivuilta.

2. Hyödynnä alennusmyynnit

Juhannusviikolla alkavat alennusmyynnit, jolloin esimerkiksi vaatteista saa edullisesti. Ennen kauppaan ryntäämistä kannattaa tarkistaa nykyisen vaatekaapin sisältö ja miettiä, minkälaisia vaatteita oikeasti tarvitsee. Ostoksia tehtäessä kannattaa huomioida ale-ostosten vaihto-ja palautusmahdollisuudet. Monet kaupat eivät tarjoa aletavaroille palautusmahdollisuutta. Kesällä on myös sopiva hetki tutustua kirpputorien tarjontaan.

3. Kilpailuta lainat ja vakuutukset

Lainat ja vakuutukset kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti. Kilpailutusta varten kerää nykyisten sopimusten tiedot yhteen ja laske kokonaiskustannus. Lainojen kilpailutus onnistuu kätevästi netissä osoitteessa www.etua.fi. Jos sinulle on kertynyt useita pienempiä lainoja ja osamaksusopimuksia, kannattaa harkita niiden yhdistämistä. Yhdistelylainojen korot ovat usein alhaisemmat kuin pienten kulutusluottojen tai pikavippien korot. Yhdistelylaina on mahdollista saada jopa 15 vuoden maksuajalla, jolloin isommankaan lainan kuukausierä ei liikaa rasita taloutta.

Aurinkoista ja rentouttavaa kesää kaikille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *