Miten paljon yhdistelylainaa minun kannattaa ottaa?

Tarvittavan yhdistelylainan euromäärästä tulee aika paljon kysymyksiä asiakaspalveluumme. Tässä muutamia vinkkejä yleisimpiin kysymyksiin, joiden avulla voit laskea juuri sinulle sopivan lainasumman.

  1. Voinko hakea yhdistelylainaa suuremmalle lainasummalle kuin nykyiset lainani?

Kyllä, yhdistelylainan suuruus voi olla myös suurempi kuin nykyisten lainojesi kokonaissumma. Tällöin saat maksettua kaikki nykyiset lainasi pois ja käyttöösi jää vielä rahaa. Mieti kuitenkin tarkkaan, onko sinulla todella tarvetta lisälainalle ja riittääkö maksukykysi suuremman lainan hoitamiseen. Suurempi lainasumma kasvattaa lainan kuukausierää ja myös lainan kokonaiskustannukset nousevat.

2. Voinko yhdistellä vain osan nykyisistä lainoistani?

Kaikkia lainoja ei välttämättä kannata lähteä yhdistelemään. Esimerkiksi autolainan korko on yleensä edullisempi kuin vakuudettomien yhdistelylainojen eikä sitä kannatta maksaa uudella lainalla pois. Myös joidenkin pankkien myöntävien kulutusluottojen korko on niin alhainen, ettei niiden yhdistäminen uuteen lainaan tuo säästöjä. Parhaiten asia selviää listaamalla nykyisten lainojen jäljellä olevat lainapääomat ja kuukausilyhennykset ja vertaamalla niiden kustannuksia yhdistelylainan kuukausieriin. Yleensä suurimmat säästöt saadaan yhdistelmällä pieniä muutaman tuhannen euron lainoja yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Kannattaa kuitenkin huomioida, että vaikka hakisi yhdistelylainaa vain osalle nykyisistä lainoista, lainahakemukseen pitää ilmoittaa kaikkien lainojen tiedot. Näin lainayritykset saavat riittävän kattavat ja oikeat tiedot lainapäätöksen tekemistä varten.

3. Onko yhtä lainaa järkevä maksaa pois uudella lainalla?

Tämä saattaa tuntua aluksi hassulta kysymykseltä, mutta monessa tapauksessa jo yhden lainan uudelleen kilpailuttaminen voi tuoda merkittäviä säästöjä. Esimerkiksi 2000€ lainan kuukausilyhennykset vaihtelevat alle 50 eurosta yli 200€ kuukaudessa. Myös todellinen vuosikorko voi nousta kalleimmillaan satoihin prosentteihin kun edellisimmat vaihtoehdot ovat alle 10 prosenttia. Näin ollen yksittäisenkin lainan kohdalla yhdistäminen voi olla järkevää.

Tutustu yhdistelylaskimeen ja laske miten lainojen yhdistäminen voi tuoda säästöjä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *